"" Escapades i més...: CÀMPING PLA DE BARRES

Traductor

diumenge, 15 de setembre del 2019

CÀMPING PLA DE BARRES

Diada 2019

Fa ja quasi un mes que varem tornar de les vacances i no havíem tornat a sortir amb LaCargoleta , així que, tot i que les nenes ja no volen venir, decidim fer una escapada curta, a un dels nostres llocs "de culte":

  Càmping Pla de Barres.





Divendres, 13 de setembre: Figueres – Vinça (86 km)


Com que no entrarem al càmping fins demà al matí -segons la normativa l'hora d'entrada és a les 15:00 de la tarda però pagant un suplement de 5 € es pot accedir abans de l'hora establerta- ens ho agafem amb calma i passem per el Súper abans de marxar, deixant la compra per a la propera ja feta.
Rondant les 20:00 ens posem en ruta, enfilem l'autopista A-9 fins a enllaçar la N-116 a l'alçada de Perpignan.

Desprès d'aproximadament una horeta de conducció arribem a Vinça, un poblet a la riba del pantà del mateix nom, embassament de La Têt, el riu que ens acompanyarà al llarg del trajecte, i on demà les gosses es podran remullar en una zona molt propera al seu naixement.

Sabem que al poble hi ha un pàrquing i una àrea.
La nostra primera opció es l'àrea, però quan arribem veiem que és una del grup Campingcar Park, i no és per no pagar els 12€/24h que marca la tarifa, sino que per només entrar a dormir ens fa mandra trastejar amb la màquina que dona accés, doncs abans de pagar s'ha de comprar una targeta (que desprès es càrrega i serveix per accedir a qualsevol de les àrees del grup). Preferim fer una ullada al pàrquing, que no dista més de 500 metres...i ens hi quedem, al costat d'un parell d'autocaravanes que ja estan aparcades. 


Dissabte, 14 de setembre: Vinça - Pla de Barres (49 km)


Tot i no tenir cap pressa, el rellotge biològic fa que a les 8:00 ja estiguem en peu.
Fem un passeig curt a les gosses i com no som dels de menjar acabats de llevar ho deixem per quan arribem al càmping.



Pàrquing Vinça
El trajecte se'ns fa més curt del que esperàvem. Finalment la carretera N-116 ha estat desdoblada en algun tram i ja està oberta la variant que evita l'estret pas pel centre del nucli de Joncet (on feia molts anys que ondejaven els rètols de "carretera de la vergonya"), i sobre les 9:30 ens plantem al càmping.

La noia de recepció, quan li diem que és per fer el checking per a una nit, ens contesta que les entrades són a partir de les 15:00 (com ja havíem llegit a la web) i li dic que també posa que amb un suplement de 5€ pots entrar abans. Posa pega, però diu que ens farà igualment l'entrada ara sense cap recàrrec, però que ho tinguem en conta per a la propera vegada, i que "ho passa" per que és temporada baixa, que al juliol i agost "la norma és la norma"...escolto tot el missal, però li recordo que la web ho posa, que per això hem vingut abans...
Bé, desprès del "roce" inicial", quan veu que ja tenim fitxa oberta d'altres vegades, canvia el to i tot va sobre rodes.
Com sempre agafem parcel·la amb electricitat a la zona que rodeja els sanitaris 1,...i plantem la parada.
Abans de res deixem sortir a les gosses una estona, des de la nostra parcel·la tenim pas directe al riu sense trepitjar cap altra parcel·la, només cal travessar sota una petita zona el bosc, i clar, elles que ensumen l'aigua de lluny, en un no res ja estan remullant les potes!!



Ens preparem l'esmorzar i el prenem a la taula exterior, abans de sortir a caminar.
La idea inicial era pujar fins al Llac de les Bouillouses i fer la ruta circular dels 9 llacs, però fins el proper cap de setmana (com durant tota la temporada d'estiu) està restringit l'accès en vehicles particulars, s'ha de pujar en les navettes que tenen la sortida just davant del càmping (on també hi ha un gran pàrquing per cotxes), i ara ja se'ns ha fet massa tard.

Al conectar el GPS de mà veig que portem carregada la ruta circular que surt de Pla de Barres fins a La Borde (la primera parada de la navette de les 6 que hi ha entre la sortida i Les Bouillouses.


Ruta Pla de Barres - La Borde


Tots els detalls de la ruta els trobareu en el post:

 RUTES A PEU: PLA DE BARRES - LA BORDE

I desprès del passeig, les peludes es disposen a fer una plàcida migdiada i nosaltres ens posem mans a l'obra amb la barbacoa.


 

És un plaer dinar a l'ombra del toldo, fer el cafè i la sobretaula, i no fer res...
Quan ens adonem el sol comença a baixar. Aquí quan marxa el sol es nota que la temperatura baixa ràpidament, i més amb el lleuger aire que s'està aixecant.
Pleguem el toldo i ens disposem a fer un passeig seguint el riu en direcció sud. Baixem fins els límits del càmping, i veiem on son les parcel·les sense electricitat, on també es poden instal·lar les autocaravanes, queden sota els arbres del bosc, a tocar l'aigua, una bona opció per l'estiu.

Sopem a dins, dons ha refrescat bastant, mentre veiem les corredisses dels veïns que acaben d'arribar i estan preparant la seva barbacoa de carbó. No creiem que puguin acabar, doncs el temps canvia per moments i uns trons anuncien tempesta.
Dit i fet! Comença a ploure fort i han de recollir a corre-cuita mentre encara tenen les secallones a la graella...

Faig broma a en Manel a veure si hem vingut fugint de la calor i haurem de engegar la calefacció!!

Desprès de molt de trastejar amb la tele nova, amb la que durant les vacances no varem aconseguir sintonitzar cap canal francès, aconseguim captar-ne 5 i es veuen de faula. Al principi pensàvem que era cosa del descodificador de la tele que no agafava el nou sistema francès d'emissió (compressió de vídeo MPEG-4), però mirant les característiques veiem que si, desprès suposem que és l'antena, però finalment llegim un post al foro ACpasion que ens dona una mica de llum, ara no es troben els canals i s'acaba d'enfocar-los movent la antena, o s'orienta bé i es veuen perfectes o no s'agafa res.

Una amanideta, una mica d'embotit, dues copetes de vi i una peli del "oeste" del disc dur, i cap a dormir sota un cel que desprès del xàfec ha quedat del tot serè i es veuen un munt d'estels.



Diumenge, 15 de setembre: Pla de Barres - Figueres (135 km)

Desprès d'esmorzar, recollim, fem les fotos de rigor i deixem enrere aquest indret, on ja no podrem tornar fins al proper estiu, doncs ara fora de temporada abaixen les barreres i no es pot accedir com abans, que podies venir a pernoctar encara que el càmping estigués tancat...conseqüència del mal ús i abús de gent del món de l'autocaravana i les furgonetes ...  



I cap a casa, a esperar la propera escapadeta!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada