"" Escapades i més...: TOSSA DE MAR: "XV Travessia de la Badia de Tossa"

Traductor

diumenge, 30 de juny del 2013

TOSSA DE MAR: "XV Travessia de la Badia de Tossa"


Aprofitant que les nenes nedaran diumenge la Travessia a Tossa decidim passar el cap de setmana al càmping Can Martí.

Encara que tenim el "petit" inconvenient que en Manel ha de fer un curset de l'empresa durant 6 dissabtes, de 8:00 a 15:00 hr!! Però aprofitarem el temps fent una mica de turisme per Girona.


Divendres 28 de juny : FIGUERES - GIRONA (40 km)


La Sandra avui ha hagut de fer d'entrenadora suplent a la piscina i hem d'esperar a que surti, així que ho tenim tot preparat i les passem a buscar quan surten, són les 20:15 h. i ens anem a dormir a Girona.

Anem directes al pàrquing de Fontajau (on l'any passat varem estar a la trobada d'ACpasion) i ens posem al fons, darrera una caputxina que ja esta aparcada (GPS: 41.991259, 2.812734).

De casualitat trobem a la M. Angels (la meva companya de feina durant 14 anys) i en Ramon, passejant el seu súper-gos Rock, mentre esperen al nen que a anat a jugar un torneig de futbol a Calella. Xerrem una estona (ara ja fa un any que la M. Angels no és a l'empresa, com passa el temps...)

La Núria juga amb el gosset, és tant petit!! Diu en Ramon que es un "Ratón de Praga".

Ens acomiadem i quan entrem a la auto per sopar ja son les 22:30 h.!!
Fem un pica pica variat amb pa amb tomata.

Mentre sopem, un grupet de nens, que deuen haver baixat dels pisos de davant, llencen uns quants petards, és Sant Pere, i un home encén unes fonts lluminoses.

Però aviat el pàrquing es queda en silenci...



Dissabte 29 de juny : GIRONA - TOSSA DE MAR (40 km)


En Manel s'aixeca aviat, comença el curs a les 8:00 h. Ho fan aquí mateix a Fontajau, així que en cinc minuts caminant hi és.
Nosaltres dormim...i dormim...fins les 10:00 h. !! Més que dormir fem el ronso.

La Núria surt a fer un passeig curt amb la Bety i ens anem cap el centre. El nostre destí és una botiga de Cupcakes que la Sandra ha vist per Internet, al c/ Pare Claret.

Travessem la passarel·la de vianants, per sobre el riu Ter, i arribem a La Devesa. A l'ombra dels grans plataners tenim una impressionant vista de la Catedral (encara que amb el mòbil la foto no surt gaire decent).


Per moltes vegades que travessem els ponts de l'Onyar sempre ens quedem una estona encantats mirant les carpes, són gegants!, els ànecs, i com no...les cases sobre el riu.


Hagués estat més ràpid anar directes pujant pel carrer Santa Clara, però preferim  passejar pel Barri Vell.

La Núria aquest any ha repetit el circuit de les "llegendes" amb el cole i primer vol passar a saludar a La Lleona (Si vols tornar a Girona...fes un petó al cul de la Lleona).


I desprès anar a pujar les escales de la Catedral de dues en dues, però no es pot... (la Núria perd la aposta, no va estar atenta el dia de l'explicació del guia...).


Creuem el Pont de Pedra i quan per fi arribem a la botigueta dels cupcakes la Sandra fa la mateixa cara que la primera vegada que va entrar a It's a small worl, a Disney, quan tenia 6 anys.

La noia és molt atenta i ens explica un munt de coses dels colorants i "fondants" per fer els pastissos.
Aprofitem i comprem varies coses.

Tornem cap al Barri Vell i ens parem a dinar un entrepà al König, en la terrassa, a peus de les escales de l'església de Sant Félix, veient com un munt de turistes van passant per La Lleona...

Cap a les dues tornem a la auto i esperem que arribi en Manel per sortir cap a Tossa.

Des de Girona en 45 minuts ens plantem a la recepció del càmping, fem papers i entrem. Ens situem a la mateixa parcel·la que l'any passat, al fons, davant la zona d'esports.

Les nenes surten disparades cap a la piscina i nosaltres aprofitem per treure els estris fora: toldo, taula, cadires,... (pot ser serà la primera i única vegada que les traiem aquest any!! Hem d'aprofitar)

I relax...

Al cap vespre ens acostem al centre i anem a inspeccionar la zona del Racó, a l'extrem dret de la platja, on suposadament demà faran la sortida de la travessa. Les nenes es queden al càmping, ens acompanya, contenta, la Bety.

Quan tornem les nenes han preparat la taula, amb un assortiment de pica-pica. Fem pinxos i carn a la nostra barbacoa "safari". Estem contents amb la compra.

Una petita sobretaula i a dormir que demà s'ha d'estar en forma.


Diumenge 30 de juny : TOSSA DE MAR - FIGUERES (90 km)


A les 7:30 h. en peu, hem d'anar a fer la inscripció de 8:30 a 9:00 h.
La Núria rondina, diu que vol dormir més.

Arribem a la platja i fem la inscripció, els hi pinten el dorsal al braç, ens han tocat els números 108 i 109.

Fem una ullada a les barquetes de pescadors que estan arribant, es veu que és una festa i que ara van a una plaça propera a vendre el peix agafat directament a la gent.


Mentre esperem la sortida, els petits a les 9:45 h. i la travessia gran a les 10:00 h., parem una estona el sol i fem fotos...


I arriba l'hora...
Fan una ràpida explicació als nens del recorregut. Segur que és la primera vegada que neden a mar i estan nerviosos. Tots volen posar-se a primera línia.





Han sortit rectes i una piragua els hi marca el lloc on han de fer la volta per posar-se en paral·lel a la vora, fins arribar a una segona piragua que els hi marca la segona girada cap a la línia d'arribada.

La Núria va molt bé, està en el grupet de davant, però quan arribem a la sorra estan desorientats i els hi costa enfilar la "meta", un noi va fent sonar una botzina per que sàpiguen cap a on han d'anar. Amb els nervis i les indicacions no he vist si entraven nenes davant, només veia casquets de colors!! Haurem d'esperar els resultats..

Però està súper-contenta, diu que li ha agradat molt i que no està molt cansada, han sigut en teoria 150 m.

Quan acaben d'arribar els petits es preparen els grans.
La Sandra es concentra...


I sona el xiulet...tots a l'aigua !!


Quan ja estan lluny de la sorra les gavines comencen a fer vols rasants sobre el cap dels nedadors, es deuen pensar que és un banc de peixos removent la superfície de l'aigua. Desprès la Sandra ens explicarà que li ha fet una por quan les ha vist volar tant a prop !
Comencen a arribar nedadors, un grupet entra destacat, però tot són nois. Faig servir l'objectiu de la càmera per intentar veure el casquet de la Sandra. Em sembla veure-la, si és ella està molt ben situada.


Doncs si!, ha fet una senyora cursa, entra com a primera noia. Desprès confirmaran que en lloc dels 750 m. previstos el gps els hi ha marcat una distancia nedada de 880 m.


En Manel que estava a la part de darrera de l'arribada ho confirma, ha guanyat.

Estan les dos molt contentes. Ha estat un dia rodó.
És una travessia de les considerades "populars" però tot i això té el seu mèrit que les dues hagin nedat tant bé.

Ara a esperar els premis, passant per la parada on donen esmorzar als participants.



Esperem els resultats i premis, que donaran al passeig, en el petit escenari on ahir una cobla tocava sardanes, asseguts en una terrassa, recuperant forces. En Manel es demana un "bocata calamares" i la Núria com no, un gelat.

I per fi...les medalles.

La Núria també ha entrat com a primera nena de la travessia curta. Està molt contenta.






I ara a descansar a la piscina del càmping fins l'hora de dinar, ens ho mereixem.


Dinem, fem una tranquil·la migdiada i desprès de fer "canvi d'aigües" al punt de servei del càmping tornem cap a casa.

Bon cap de setmana, curtet però complert.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada