"" Escapades i més...: VALLTER2000 - SETCASES

Traductor

diumenge, 19 de juliol del 2020

VALLTER2000 - SETCASES



Seguint la tònica de les nostres darreres sortides busquem un destí de proximitat, i en aquesta ocasió ens allunyem de la costa i enfilem cap a la muntanya.
Pujarem fins a l'estació d'esquí de Vallter2000, on no hi ha problema per pernoctar amb la autocaravana (i més ara en temporada d'estiu), i farem una ruta de muntanya que en Manel fa temps que té en ment: pujarem a Pic de Bastiments!



Divendres, 17 de juliol: FIGUERES - VALLTER (94 km)


Sortint de treballar, amb tots els estris ja preparats, ens posem en ruta.
Les nenes i la Nana es queden a casa. La Sandra comença les seves pràctiques obligatòries de la Universitat i la Núria diu que això de muntanya no li ve de gust, així que marxem solets amb les dues peludes petites.

Agafem la N-260 amunt direcció Ripoll fins el trencant de la C-38 que ens desvia cap a Camprodon. Al passar Setcases, el darrer nucli urbà abans d'arribar a les pistes, veiem de reüll una explanada a l'entrada del poble amb una senyal de pàrquing per autocaravanes, i un parell de furgonetes ja aparcades...de baixada ens hi fixarem millor...

Arribem a Vallter i pugem fins a dalt de tot a veure com està el panorama.
Tot i que als pàrquings de la primera plataforma hi ha senyals de prohibit autocaravanes, hi ha un bon nombre d'elles ja disposades a passar la nit, segurament ara a l'estiu hi ha molta més permissivitat que en temporada d'esquí. Tornem a baixar i ens situem a la zona destinada als nostres vehicles del Pk4 (s'ha de dir que està bastant més planer que el de dalt)


Tres autos i unes quantes campers hi farem nit.


La Mica i la Morga surten ensumant amunt i avall, agraint la fresca del capvespre.
Abans de sopar aprofito per fer unes fotos, just quan el sol s'amaga a l'horitzó.


Escalfem una safata de "cargols a la llauna" que hem comprat al sortir de Figueres, i els acompanyem amb una amanideta.
Una estona de lectura i a dormir...que demà hi ha matines!


Dissabte, 18 de juliol: VALLTER - SETCASES (12 km)


Quan encara no ha despuntat el dia en Manel ja salta del llit i comença a preparar les motxilles.


La ruta que ha previst és llarga i preparem uns bons entrepans de formatge per l'avituallament, així com unes barretes energètiques per agafar força en el primer tram.
Ens calcem les botes, agafem les gosses, connecto el marcador de tracks al GPS de mà, i enfilem muntanya amunt.

Sortim de la zona baixa de l'estació d'esquí en la zona de sortida dels telecadires, i la caminada recorre el que es coneix com a Circ d'Ulldeter, que pren aquest nom del fet que acull el naixement del riu Ter.
El trajecte és circular i durant una estona caminarem per la carena que serveix de frontera natural amb França, pujant a quatre pics, entre ells un dels clàssics de l'excursionisme gironí, el Pic de Bastiments, a 2.880 m. d'alçada, conegut a la part francesa com a Pic del Gegant. De baixada passarem per l'Ulldeter (naixement del riu, que brolla directament de sota les pedres) i per les restes de l'antic refugi, conegut com a Refugi Vell d'Ulldeter.


Vistes del del Cim de Bastiments



Naixement del Ter

Tots els detalls de la ruta els tenim explicats en el post:

📝 VALLTER - PIC DE LA DONA - PIC DE PRATS DE BACIVERS - PIC DE BASTIMENTS

Fem el tram final de baixada per una de les pistes que desemboquen a peu del telecadira principal, vermella i amb una pendent considerable.
Quina diferència de baixar-la lliscant a l'hivern, sobre una flonja capa de neu pols, i ara convertida en una vessant d'àrides i esquerpes pedres.

Més que el cansament físic per a la distància recorreguda notem els genolls i els turmells sobrecarregats, sobre tot jo...
Arribem a la auto i em fa mandra fins i tot menjar, però no ens podem saltar el dinar, així que tirem mà d'un paquet d'ensaladilla russa preparada, que vam comprar ahir juntament amb els cargols.

No faig ni cafè...directes a la migdiada!!
Però just quan estàvem a punt de "pillar" el son ens desconcentra l'enrenou dels veïns, dos campers que s'han posat porta amb porta, han tret el toldo i després de dinar han allargat la sobretaula alçant bastant la veu perquè es fiqui en el cervell i ja no puguis treure-la.

En Manel, rondinant, s'aixeca i mata el temps llegint, jo, tot i no poder dormir em quedo estirada al llit, no hem puc moure!!

La nostra intenció inicial era fer nit aquí mateix, però en Manel es tem que el post-sopar dels veïns es pot allargar també, optem per començar a baixar, i com no ens ve de gust anar a sopar de restaurant a Camprodon decidim mirar si trobem lloc a Setcases per fer nit.
Les tres places grans del pàrquing asfaltat del centre del poble estan ocupades per dues autos i una furgoneta, anem cap a l'explanada que vam veure ahir al pujar i tenim sort. Un noi que està arreglant el rètol ens comenta que estan preparant la zona per destinar-la a les autocaravanes, i que en un futur posaran un punt de servei.
Nosaltres podent aparcar ja en tenim prou, i més a la riba del Ter i a l'ombra dels arbres: frescor per nosaltres i delícia per a les peludes que surten disparades cap a l'aigua.

Mentre en Manel surt a el riu amb les gosses jo aprofito per dutxar-me i per moments sembla que em refaig, al menys durant una estona, temps que aprofitarem per arribar-nos a el centre i fer un petit passeig.


Feia molts anys que no pujàvem a Setcases, i la trobem molt canviada, l'antiga explanada de terra que servia de pàrquing està tota arreglada, amb un passeig i una plaça de gespa.
Avui en dia hi ha més de 7 cases al poble! però continua sent petitó i en poca estona hem fet la volta.
Acabem de passar la tarda en una de les terrasses de la plaça del poble.


Al tornar al pàrquing constatem el que ja havíem previst, s'ha omplert, entre autos, campers i una caravana.
Però a l'capvespre encara arriben els més tardans, dues actuacions que acaben arraconant en els laterals de el camí d'accés.

Una amanida i unes salsitxes a la planxa i a les 9:30 enfilem cap al llit.
Estem més que baldats!!


Diumenge, 19 de juliol: SETCASES - FIGUERES (131 km)


Uff, que bé hem dormit
Fresquets, i com a únic soroll la remor del riu.
A les 8:00 ens comencem a moure, encara no tinc agulletes, però segur que demà no m'escaparé.

Esmorzem, recollim i comencem a baixar.
Volíem parar a Camprodon, a fer una volta pel mercat, però amb la situació Covid preferim evitar zones concorregudes, així que optem per anar directes, i com hem de buidar dipòsits i no volem parar a Besalú (que pel que sabem d'altres vegades s'ha d'anar a comprar una fitxa a la Oficina de Turisme) anem al punt de servei lliure de L'Escala.
Ja sabem que ens suposarà uns quilòmetres de més, però aprofitarem per entrar al Mercadona del costat a per una petita compra per dinar.

Dit i fet
El punt de servei (doble i gratuït) de L'Escala és molt pràctic, haurien de fer més com aquest; senzill i al cantó d'una benzinera a l'entrada de la població.

I cap a casa.
La propera ruta...la triaré jo (en planer)!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada