"" Escapades i més...: DISNEYLAND PARIS 2013

Traductor

dimecres, 11 de desembre del 2013

DISNEYLAND PARIS 2013

Aquest any no teníem previst fer cap sortida pel Pont de la Puríssima, però com en Manel té tota la setmana posterior de vacances i la família ens engresca, a darrera hora ens decidim a tornar a Disney.


Busco informació de la compra dels passes anuals i trobo una bona oferta a ce-multiavantages, encara que estic patint des del dia de la comanda fins que m'arriben a casa per correu (15 dies més tard). Com els dies que volem anar hi ha restricció pels passaports Fantasy (més econòmics) acabo comprant els Dream a 159 € els adults i 39€ pels menors de 12 anys. A taquilla ens hagués sortit per 796€ (4*199) i d'aquesta manera paguem 516€ (3*159+39), o sigui que ja sortim amb un estalvi de 280 €!!!

En aquest viatge la "Cargoleta" va "al completo", s'afegeixen el meu germà Alex i la meva neboda Alena.
A part de les noves cadelles!
Semblarà el "camarote de los Hermanos Marx"...

Dijous, 5 de desembre: Figueres – Aumont-Aubrac ( 346 km)

18:00 h - 104.938 km.

Arriba el moment i amb tots els estris ja carregats a la auto (avui he tingut festa i ho he pogut preparar tot) passem a recollir a l'Alex i l'Alena per casa la "yaya".
Ens hem deixat el GPS i en Manel em deixa davant de casa per que pugi a buscar-lo mentre ells van fins a la farmàcia a comprar un parell de coses.
Baixo de seguida i mentre espero a que tornin sona el mòbil: l'Alex que em diu que no els hi arranca la auto, que estan parats davant la farmàcia!! (En un primer moment penso que estan de conya, però pel to de veu i sentint a en Manel de fons ja veig que TENIM PROBLEMES)...

Faig caminant (per no dir corrent) el trajecte que em separa fins on s'han quedat tirats i al arribar diuen que és el motor d'arrencada, la auto no fa cap mena de fressa al girar la clau!
MERDA¡! Les nenes estan callades, amb els ulls oberts com plats.
Són les 18:45 i els de la Ford ens diuen que a aquesta hora ja no pot venir ningú, que pleguen a les 19:00 h. Ens sentim impotents, amb tot carregat, el menjar, els passes Disney...
Ens truca un mecànic de la Ford dient que es quedarà una estona al taller per revisar el seu cotxe, que si aconseguim arrancar i arribar allà ens mirarà que passa

Bé, no tenim opció, el carrer fa una mica de baixada (i tenim un parell de persones que ens ajuden a empènyer) i ens deixem caure per intentar arrencar en marxa, no hi ha manera. Amb la inèrcia podem girar al cantó de l'Esclat i amb una mica més de pendent ARRENCA!!! Uff

A la Ford ens trobem que el mecànic "de guàrdia" és un noi conegut de l'Alex i de seguida es posa mans a l'obra.
Parem el motor i al intentar engegar de nou, no ho fa, però aquesta vegada al donar-li a la clau fa soroll, sembla que serà tema de la bateria del motor.
Ens ho comprova i s'estranya per que sota el seient del conductor portem dues bateries de 60 A. per l'arranque del motor, en paral·lel. Una d'elles li dona error i l'altra sembla que està bé.
Com que nosaltres no les hem canviat mai des de que vam comprar l'auto (porten data del 2007) li diem que ens canviï les dues, pregant per què una vegada posades les noves podem arrencar...

I si, amb les noves ho fem a la primera, tots sis respirem alleujats!
Hem de donar les gràcies a Francis (el mecànic) perquè sense la seva ajuda ens haguéssim quedat sense veure a Mickey Mouse.
I dobles gràcies perquè ens fan descompte en el material i no ens cobren la mà d'obra. S'ha guanyat un bon aguinaldo!

Ara si, previ pas per caixa (210 € que en el fons paguem amb molt de gust!), sortim disparats cap a Paris, ens espera la Màgia!
(encara que aquest no serà l'únic ensurt d'aquest viatge...)

Agafem la autopista directament a Figueres Nord i les nenes es comencen a menjar els entrepans que portem per sopar.
Al passar Perpignan ja comencem a notar com bufa el vent, i al arribar a Narbonne és increïblement fort, sembla que ens hagi de bolcar d'un moment a l'altre i en Manel redueix considerablement la velocitat, anem a 70 per l'autopista!
Tenim l'esperança que al deixar l'autopista i enllaçar amb la A-75 que ens porta en línia recta cap a Paris deixarà de bufar, però no...ens acompanya fins passat el Viaducte de Millau.

Encara que se'ns ha fet tard i estem cansats arribem fins el punt on havíem previst la pernocta, al poble de Aumont-Aubrac.
Al arribar un altre inconvenient: no havia previst que aquesta zona és el massís central francès, i el poble es troba a més de 1000 m. d'altitud! La zona està ben nevada i el pàrquing d'autocaravanes amb el terra glaçat. Baixem fins a una plaça i ens aparquem en un extrem, encara que veiem una senyal de prohibit estacionar "hors livraisons". Com demà hem de marxar molt aviat no es preocupa, segur que no molestem.

Preparem el llit per les petites (els hi haurem de muntar cada dia el del menjador) i cap a dormir, que l'inici del viatge ha estat molt intens!!

Divendres, 6 de desembre: Aumont-Aubrac - Disney ( 564 km)

6:45 h - 105.284 km.

Passades les 6:00 h. comencem a sentir soroll, i quan miro per la finestra resulta que tenim al cantó la parada ambulant del "boulanger" que es comença a instal·lar. ¡Estem a la zona on deuen posar el mercat!
Com la intenció era sortir aviat fem un passeig ràpid a les gosses (les petites han passat la seva primera nit al seu "cau" i s'han portat molt bé), abans passo a dir-li al "boulanger" que marxem de seguida, i em diu que tranquils, que ara, en hivern, la gent comença a aparèixer una mica més tard. Compro una barra de pain de campagne.

A les set estem en ruta, i desprès d'un petit "problema" amb el GPS tornem a la A-75. La neu ens acompanya durant bastants quilòmetres.


Passat Moulins parem a esmorzar i a l'alçada de Nevers deixem l'autovia per posar gasoil a un Carrefour que ens localitza el GPS (val la pena desviar-se uns quilòmetres la diferència de preu es considerable i oscil·la entre els 12/15 cts/litre).
Decidim no parar a dinar i fer de tirada fins a Disney, un cop allà menjar quelcom ràpid per poder entrar a formalitzar els passaports anuals abans de que tanquin el "bureau", però com tenim gana anem picotejant coses pel camí.

Cap a les 16:00 estem a les taquilles d'entrada al Parc. Hem d'abonar els 20 € del primer dia de pàrquing, diuen que ja no es possible accedir gratis amb el passaport provisional.

Hem arribat!!

Hi ha poquetes autos, per no dir molt poques, quina diferència del primer any que vam venir! Encara que aquest any el pont cau molt malament i nosaltres ens hem hagut de demanar 3 dies de vacances extra.

Dinem en un plis-plas i sortim cap el Parc, ens aturem a la zona d'acollida d'animals per preguntar quins tràmits hem de fer demà per deixar a les quatre "peludes".

Abans de passar pels torns d'accés pregunto a la finestreta d'atenció al visitant l'horari del "Bureau de Passaports Annuels". Hem diuen que tanquen a les 18:00 h. Són les 17:10 h. ..toca córrer!!

Entrem disparats, escurçant camí passant per dintre del passadís lateral, Discovery Arcade, i arribem a la oficina. Només tenim dues persones per davant, bé!
Com nosaltres ja havíem tingut el passaport fa dos anys la formalització és molt ràpida doncs totes les dades estan a l'ordinador, incús aprofitem les fotos d'en Manel i meva (total no hem canviat gens...) A les nenes els hi fan de noves.

L'Alex també té el passaport definitiu en un no res, però, quan arriba el torn de l'Alena...ens cau l'ànima als peus. Ens falta una autorització dels pares per poder fer el passaport anual!! Diuen que com es "contractual" és una norma que no es poden saltar.
El noi que ens atén crida a la seva superiora, una dona sud-americana molt atenta, però com la Moni s'ha oblidat d'adjuntar la fotocòpia del seu DNI a l'autorització que li van fer els Mossos per que la nena pogués sortir a l'estranger, diu que és IMPOSIBLE formalitzar el passaport¡¡!! I el tiquet d'entrada provisional que hem fet servir és només per un dia, demà no podrà entrar!
La única manera és que els hi faci arribar per mail la fotocòpia i un escrit on digui que ens dóna permís, però falten només 10 minuts per les sis, truquem a la Mónica i està de compres, li serà impossible poder fer-ho abans de les sis.
Quin estrés.
L'Alena fa una carona...
Li explico a la Sra. que a Espanya és festiu i que no podrem tenir els papers abans de les sis.
Ens deu veure tan apurats, que ens pregunta quants dies ens quedarem al Parc. Li expliquem que tres més, que estem a la zona d'autocaravanes, i llavors ens diu que "com a cas excepcional" adjuntarà una nota al tiquet i que demà anem a la oficina exterior d'informació que comprovaran si ha arribat el mail amb les dades, i algú ens acompanyarà fins aquí. Ufff, ens ha donat vidilla.
Li donem repetidament les gràcies i sortim.

Aquest viatge està marcat per la mala sort!

Bé, demà serà un altre dia, i ja ens preocuparem de solucionar el tema d'una manera o altra (a les males ens tocarà comprar una entrada de tres dies), ja veurem.

Aprofitem l'hora que ens queda, avui el Parc tanca a les 19:00h., per anar cap a la zona de Discoveryland : pugem al Espace-Mountain (per nosaltres "el coet") i disparem contra els dolents al Buzz Lightyear.
La Núria i jo fem unes voltes a l'Orbitron, mentre els altres tornen al coet.
L'Autopia té una cua que espanta, com sempre, i en Manel i l'Alex riuen de que vulguem pujar-hi, diuen que és de petits! (ja cauran...)

Mentre tornem cap a Central Place s'apaguen totes les llums, està a punt de començar l'espectacle Dreams especial Nadal. Agafem lloc per mirar-ho.


Sortim per Main Street USA i fem la darrera parada al Village per poder connectar els mòbils amb el wifi del McDonals.
Enviem unes fotos a la "yaya" i em descarrego l'arxiu que m'ha enviat la Moni amb l'autorització i el reenvio també a la adreça de mail que m'han donat al Bureau (per si de cas...).
Fem un "vin chaud" en una paradeta Alsaciana.


Fem torns per les dutxes, primer les "noies" així quan acabem jo començo a preparat el sopar: sopeta i croquetes!

A dormir aviat que demà tenim molta feina!

Dissabte, 7 de desembre: 1er dia a Disneyland Paris

7:15 h

En Manel toca diana aviat, hem de fer la inscripció de les gosses al centre de mascotes i "intentar" solucionar el passaport de l'Alena...

Amb sis persones a la auto qualsevol procés dura i dura!
Esmorzem, preparem la motxilla amb els impermeables (està bastant negre) i uns bollicaos per les nenes i fruits secs per nosaltres, per anar picant si hem de fer gaire cua a alguna atracció (esperem que no).

A les 8:30 h. deixem les gosses al centre d'acolliment de mascotes, molt ben condicionat. Ens fan el registre ja per als tres dies, així no haurem de fer paperassa cada matí. Tenen gosseres més amplies i altres més petites. La Beti i la Nana juntes en una, i les dues petites a una altre. Ens miren amb cara de pena...quan marxem.

I arriba l'hora de la veritat. Els altres marxen directament cap el Parc. Encara no són les nou, hora en que obren els dissabtes, però ells poden entrar pels torns de la dreta gràcies a l'avantatge de tenir el passaport Dream (podem entrar al Parc a partir de les vuit del matí).
L'Alena i jo anem a la finestreta d'atenció al client a fer el tràmit. Hi ha poca gent, ens atenen de seguida. Li explico el cas a la noia i quan li dono el tiquet provisional el passa per l'escàner i suposo que a l'ordinador li surt la nota que va deixar la Sra. del Bureau. Els truca per comprovar si han rebut el mail amb l'autorització (mentre jo agafo el mòbil per obrir l'arxiu per si de cas diuen que no el tenen i...merda!...estic sense bateria ¡¡!!. Si aconsegueixo solucionar lo del passaport no sé com trobarem als altres...)

La noia em mira somrient (deu veure la meva cara ), em diu que tenen el paper, que tot està correcte i surt expressament a fer que ens obrin el torn per poder entrar. SI SII SIII!!
Agafo a l'Alena de la mà i passem disparades, el noi del torn que ens sent parlar ens saluda amablement: "Bon dia, endavant!" és català.

Creuem el Parc com dos coets, i quan arribem al Bureau ja ens està esperant a la porta la Sra. d'ahir amb un paper a la mà. Alena!! exclama quan ens veu. Ha imprès el document que la Monica va adjuntar i ens diu que en un moment ens farà el passaport.

Dit i fet, son les 9:15 h. i ja ho tenim.
Li agraeixo un munt de vegades la seva amabilitat i sortim disposades a sentir la màgia de Disney, ara si, amb total tranquil·litat.

Però, un petit problema, no sé com trobarem als altres.
Han dit que anaven primer a Frontierland i anem cap allà. Fem una passada i no els veiem, serà molt difícil per que si estan en una cua no els podrem veure.
Al cantó dels lavabos hi ha una zona amb un desfibril·lador i dues cabines de telèfon, pensava que estarien desconnectades, però funcionen. Llàstima que no tinc ni una miserable moneda!!! (això ja supera la mala sort...soc una GAFE).
Agafa targetes de crèdit, és la meva darrera opció.
Ho provo, em demana el pin i sembla que connecta. Penso per mi que per seguir en línia segur que estan pujats en alguna atracció i em donarà trucada perduda...però no...per un cop tinc sort...estan a la cua de la Big Thunder Mountain (per nosaltres "la Mina").

Ara si, ja podem començar a gaudir, els esperem a la sortida de la atracció i tornem a pujar tots junts.
Seguim amb la Phantom Manor ("casa de la por") i desprès ja enfilem cap a Adventureland.

De moment, en aquesta zona les cues són de uns raonables 15 minuts. Aprofitem i fem Indiana Jones i el temple del Perill i Pirates del Caribe.

Passat el migdia creuem Fantasyland, hi ha moltíssima gent. Els "fastpass" de Peter Pan Flight els donen per passades les 6 de la tarda! I la cua supera els 70 minuts.

Ens desviem cap a Discoveryland, però el panorama encara és pitjor. Hi ha una multitud de gent. Decidim anar ja cap a dinar i així aprofitar millor la tarda.
Ens trobem que han tancat el carrer de sortida de Fantasyand, és l'hora de La Cavalcade de Noël. La veiem en primera fila davant de la pizzeria Bella Notte.(Amb el mòbil sense bateria i la càmera que s'ha quedat a la auto, no tenim ni una foto!)

Dinem a la auto, uns llomillets rostits que vaig comprar preparats a "La Cuina" i unes patates bullides. Fem una mica de sobretaula, i cafès.
Les nenes descansen a la caputxina.

Passades les 15:00 h. ens preparem per passar la tarda a Walt Disney Studios. Tornem a deixar les gosses a la acollida (al migdia estan amb nosaltres, així poden fer un bon passeig). En un no res estem a l'entrada dels Studios.




Mickey "aprendiz de brujo" ens dona la benvinguda. Travessem per l'interior de l' Estudio 1 i anem cap a The Twilight Zone Tower of Terror ("l'hotel"), però fem una parada a la botiga dels paraigües que recrea la pel·lícula Les parapluies de Cherburg.


Arribem a l'entrada de "l'hotel", marca 20 minuts de cua però en realitat entrem molt ràpid. Encara que ja em entrat moltes vegades m'agrada fixar-me en el petits detalls de la decoració del gran Hall, aquest de Disney són uns mestres per aquestes coses.

A l'Alex i l'Alena, que no hi havien estat mai, els hi agrada molt aquesta atracció. Crec que és la preferida de tots.
Continuem cap a la zona del Backlot i entrem a Armageddon, sense gairebé fer cua. L'atracció t'explica com es fan els efectes especials a la pel·lícula del mateix nom. Ens col·loquem estratègicament per que l'Alex i l'Alena s'espantin quan surt la flamarada final, jeje.

Sortim amb la intenció d'anar cap a Rock'n' Roller Coaster Aerosmith ("la guitarra"), però estan a punt de començar l'actuació els "cascateurs" (especialistes) a Moteurs...Action! Show Spectacular i des de l'entrada criden a la gent dient que ens afanyem, que encara hi ha lloc. Anem disparats.
Tenim primeres files en un lateral, és perfecte, arribem just quan comencen, així no perdem temps esperant i sortirem molt ràpidament al acabar (hi ha un munt de gent!)

Comencen a "ballar" els cotxes. És impressionant la manera en que condueixen, fent persecucions entre els estrets carrerons, i marxa enrere (encara que al final de la actuació expliquen els truquillos...).
Apareix l'estrella de l'espectacle...Rayo McQueen!!




I ara si, a la "guitarra"!!


Loopings" a ritme d'Aerosmith... La velocitat de sortida d'aquesta muntanya russa és impressionant!
Ja que estem en aquesta zona aprofitem que està a punt de sortir el tren de Studio Tram Tour: Beheind the Magic i ens hi pugem. Aquesta atracció s'hauria de modernitzar doncs les pel·lícules que posen per anar explicant els decorats i les recreacions és veuen ja massa antigues, i hi ha molt recorregut sense res (també és que nosaltres ja hem pujat amb varies ocasions...).

El parc Studios avui tanca a les 19:00 h., falten pocs minuts i fem una intentona a veure si arribem a temps de pujar a Crush's Coaster ("la tortuga" o "nemo"), però no, acaben de tancar la cua, llàstima...

De sortida fem un concurs de crits a les màquines "atrapagritos" d'en Mike i en Sully.




Donem per finalitzada la tarda al Studios, però ara podem tornar fins que no tanquin a les 22:00 h. al Disneyland. Tornem a Discoveryland, on repetim "el coet", visitem el Nautilus i fem un viatge intergalàctic pujats al Star Tours TM (atracció inspirada en "La Guerra de les Galàxies").

Se'ns fa tard i quan ens decidim per sopar hi ha una cua impressionant al Videopolis (hamburgueseria gegant amb pantalles on projecten dibuixos animats). A part de la gent ens toca la cua que va més a poc a poc, el noi que despatxa no té gaires ganes de treballar...

En Manel torna cap a la auto per recollir a les gosses del centre d'acollida i nosaltres ens mengem el "menú" just quan s'acaba la música en viu que estava tocant. Comencen a recollir, encara que hi ha "tardons" que han entrat darrera nostre.

Tornem cap a la auto, baixant per Main Street amb la música i els focs d'artifici del Dreams de fons.

És tard i passo de portar les nenes a les dutxes, es van directes "al sobre". Vaig jo sola, una estoneta de relax...quina tranquil·litat!

Diumenge, 8 de desembre: 2on dia a Disneyland Paris

8:00 h

Ahir no vam posar el despertador i ens hem adormit.
En Manel toca diana i ens aixequem en un no res. Hem d'aprofitar tota l'estona que podem abans que comenci a entrar la gent amb les entrades normals a les 10:00 h.

Deixem les gosses a la "guarderia" i minuts abans de les 9:00 h. ja estem entrant. Trobem al torn el noi català que ahir també ens va obrir. El saludem.

I aquest matí ens dedicarem a viure la màgia de Fantasyland. Pugem per Main Street, es fa estrany veure tan poca gent!




Travessem les portes del castell de "La Bella Dorment" que donen pas al mon de la fantasia...


El primer objectiu és agafar un "fast-pass" per Peter Pan's Flight, però arribem just quan obren i tenim menys de 15 minuts de cua, així que ens hi quedem. Aquesta atracció sempre té unes cues súper llargues!


Que maca que és aquesta atracció! Volem en la foscor pel cel sobre Londres, seguint el comte, fins arribar a la illa de "Nunca Jamás".

I desprès ens perdem pel Alice's Curios Labyrinth. Les nenes s'ho passen pipa i l'Alex no diguem, amagant-se per espantar-les!!.










Des de la torre del castell del Laberint tenim unes bones vistes del parc a primera hora del matí.



El Castell d'Aurora en primer pla, "l'hotel" de l'Studios i les muntanyes de "la Mina" al fons.

Desprès del laberint "les tasses", Mad Hatters Tea Cups. Les nenes van en una i els grans en una altre, on quasi no hi cabem!! Pesem tant que quasi bé no gira...però ens fem un fart de riure!

Seguim cap a la part més amagada del parc i pugem a Le Pays des Contes des Fées, on fent un recorregut en una barqueta admirem les miniatures del més famosos "contes de fades".






I amb Casey Jr. - Le Petit Train du Cirque, (el tren de Dumbo) podem fer un recorregut per la part exterior de l'atracció anterior.

El matí ens està condint molt, entrem sense gens de cua, a It's a small worl, ambientat especialment per les festes de Nadal. Aquesta atracció és la més visitada de Disney! És impossible parar-se a comptar la quantitat de titelles que hi han, representant a totes les parts del mon.


Ja tenim fet quasi tota la zona de Fantasyland, anem cap a Les Voyages de Pinocchio, on ja hem de fer una mica de cua, es nota que és ja migdia i la afluència al Parc està començant a ser molt gran.
No podem entrar Blanche-Neige et les Sept Nains (està de manteniment), i decidim fer com ahir, dinar aviat i aprofitar la tarda al Studios.

Tornem a la auto i preparen un vermut mentre jo escalfo els macarrons. Cafè, una estona de sobretaula i tornem-hi.

Anem directes al Studios i repetim "l'hotel" i "la guitarra" per desprès anar cap a la zona de Toy Story Playland.
No volen pujar al Slinky Dog Zigzag Spin,(el "gos salsitxa") diuen que és per petits (encara que desprès són les atraccions on més rius) i fem cua al RC Racer (la "V"). Ens toca darrera fila, genial! Les vistes del Parc, ja fosc amb totes les llumetes, són fantastiqueees... ¡quasi no hi ha temps per mirar que ja ens han llençat al buit!

Sortint de la "V" ens fixem en com està d'avançada la nova atracció de Rataouille, que diuen que estrenaran el 2014, haurem de tornar! Estan reproduint uns carrers de Paris, com els que surten a la pel·lícula.

Passem per davant d'en "Nemo" però la cua marca 70 minuts, impensable parar. I com que a Cars Quatre Roues Rallye ("cars") no hi ha cua, ens hi fiquem.
Les nenes rondinen.
L'Alex, la Núria i l'Alena en un cotxet, i els altres tres en un altre. En Manel no es fixa i es fica al seient de davant (especial nens) i va tot el trajecte enclaustrat sense poder-se moure. La Sandra i jo ens partim de riure.






Són les set, tanquen aquest parc i "saltem" cap a l'altre.

Avui, per evitar les cues del sopar com ahir, fem un berenar-sopar a Main Street. Entrem a demanar un "Giant Classic Hot Dog" a Casey's Corner (ambientat amb motius de Beisbol). Ens serveixen molt ràpid. El local té totes les taules ocupades, i tampoc hi ha lloc a les taules que ocupen part del passadís lateral Liberty Arcade, així que com el fred és força suportable ens posem en una taula exterior, amb unes vistes fantàstiques al castell. De cop es queda el parc a les fosques, han apagat totes les llums i comença Les Voeux Magiques de Noël, unes veus en OFF precedeixen a l'encesa del castell amb la seva decoració nadalenca

Ens mengem tranquil·lament els frankfurts, hem d'agafar força per la jornada de nit.


Ara, ja de fosc tornem a Frontierland. M'agrada molt aquesta zona de nit, té com més misteri amb la tènue il·luminació dels fanalets imitant a l'antic oest americà.

Fem una pujada a "la mina". Ara que ja tots sabem on està la càmera, somriem per la foto...


En la foscor molts petits ulls ens observen!! Ens fixem ara en detalls que no es veuen durant el dia.
I aprofitant la nit entrem a Phantom Manor. Les petites fan cara d'espant! El "cast member" (recepcionista) és troba en el seu paper i fa cara de dolent. Ens espanta al obrir de cop les portes de la biblioteca.
De sortida ens acostem al cementiri que hi ha a la part de darrera de la casa, que xulo, fins i tot es sent l'udol dels llops!

Canviem de zona. Crec que mai hem estat a Adventureland de nit, i ohhh és una passada, així com de dia la zona no sembla gaire res de nit es transforma. El temple d'Indiana impressiona a la llum de les torxes!
Fem una pujada, no hi ha gens de cua.
Des de dalt, i entre looping i looping tenim una vista de postal, centenars de llumetes il·luminen el camí cap a L' illa de l'aventura, on el vaixell del Capitan Garfio està varat al cantó de Skull Rock (la roca en forma de calavera), i l'arbre on està penjada La Cabana dels Robinson.
Jo hagués pujat a l'arbre però la majoria vol anar a acomiadar-se dels Pirates.
Encara hi ha gent sopant al Blue Lagoon Restaurant, sempre ens quedem amb ganes de venir a aquest restaurant...les taules en la zona que imiten una platja del Carib fan molt bona pinta.

Adéu Adventureland!
Són quasi les 21:00 h. i estan començant a tancar els accessos a Fantasyland per preparar el Dreams, hem de sortir pel Passatge secret d'Aladin. Uff, mira que hem fet voltes i encara no havíem passat per aquesta zona, l'Alex es sorprèn!

I el darrer objectiu del dia, ara si que no em deixo portar la contraria, me'n vaig a Autopia, qui no vulgui venir...
Els "nois" venen rondinant, només tenim 15 minuts de cua i es van animant al veure passar els cotxes. Tothom vol conduir, però el final els grans hem de cedir el volant a les nenes.
La Núria surt com una bala amb en Manel de copilot, l'Alena va fent tombs d'un cantó a l'altre de la guia fins que li agafa el tranquillo (Alex amb cara d'espant) i la Sandra i jo anem rient darrera seu cridant que accelerin que si no ens xoquem¡!

Al final del recorregut un semàfor i les indicacions del "cast member" ens fan parar, però l'Alena accelera i s'ho passa en vermell. El noi els segueix fent veure que els renya posant-se les mans al cap!!

I s'acaba el dia.
Tornem a la auto tot comentant la "vertiginosa" cursa.
Sessió de dutxes, ressopó amb fruits secs i una copeta tranquil·lament mirant una mica la tele.

Dilluns, 9 de desembre: 3er dia a Disneyland Paris

7:30 h (sona el despertador)

Avui és el darrer dia al Parc i el volem aprofitar. Fem la operació vestir-esmorzar ràpidament, així com deixar les gosses a la "guarde".

A les 9:00 h ja estem a la porta de Fantasyland, avui es preveu menys gent. En lloc de travessar el castell ens desviem pel lateral esquerre i baixem a La Tanière du Dragon (la guarida del Drac):
"El único que no duerme en el Castillo es el dragón en el que se convierte la bruja al final del cuento. Escondido en el interior de su gruta, en los sótanos del Castillo, observa a los visitantes con la mirada tenebrosa de sus oblicuos ojos rojos mientras echa humo por la nariz y su cola golpea el fango"
I ara un clàssic: El carrusel de Lancelot


Fem corredisses per agafar els cavalls més grans...i fem voltes!
També imitem al rei Artur, encara que nosaltres no podem treure l'Excalibur...


Sortim per anar a fer cua a primera hora a "la tortuga" al parc Studios (obren a les 10:00 h). Encara falten uns minuts i ja deixen passar a la gent pels torns, entrem disparats. Mentre ells van cap a la cua jo corro a buscar uns "fast-pass" per "l'hotel", així ho tindrem tot ben lligat.

Sembla que hi ha molta cua però quan obren i la gent comença a entrar de seguida estem a l'interior. I ens distribuïm en dues tortugues, i ens deixem portar per la corrent acompanyant en Nemo en la seva aventura (encara que nosaltres fem unes quantes tombarelles i loopings més)

Quan sortim ens dóna temps a fer una xocolata calenta seguts al solet de la terrassa que hi ha en front de "l'hotel", esperant l'hora que ens marca el "fast-past". Sembla mentida portem tres dies a Paris i no ha plogut ni una sola vegada!! I a sobre fa sol.

Anem fent varies atraccions i ens fiquem als "paraxutes" Toy Soldiers Parachute Drop, els soldats de Toy Story.


Com avui dinarem al Parc, en Manel i jo sortim una estona als voltants del migdia per anar a fer un passeig a les gossetes, que estirin una mica les potes. Quedem amb els altres a la plaça de Main Street per anar a menjar al Cowboy Cookout Barbecue a Frontierland (abans es dinava amb els personatges Disney, però ara ja no)

Dinem tranquil·lament al so de la música en viu que toca un grup de "country".

La darrera tarda la passem al Studios, l'Alex i les nenes corren de "l'hotel" a "la guitarra" mentre en Manel i jo reposem davant una xocolata calenta. Apuren i pugen per darrer cop 5 minuts abans de que tanquin les atraccions, mai tenen prou!

Anem sortint, ja queda poca gent.
Dediquem el resta de tarda a recórrer les botigues del Village buscant algun record per portar cap a casa, mentre els nois marxen al Sports Bar a fer una cervesa (porten dos dies rondinant per no poder demanar cervesa al Parc, o no tenien en lloc o un lloc que hi havia no funcionava el dispensador!)
Nosaltres fem la pausa al Starbucks.

Tot s'acaba, tornem cap a la auto, sopem i passem la darrera nit a Disney. La veritat és que estem tots força cansats, portem tres dies sense parar...

I demà ens esperen moolts quilòmetres!

Dimarts, 10 de desembre: Disneyland Paris - Severac-le-Chateau (636 km)

9:00 h

Quina pena ens fa marxar, les nenes encara no han sortit del recinte que ja estan preguntant quan tornarem (suposo que el 2014 no ens podrem perdre la posada en marxa de la nova atracció de Ratatouille).

Fem de tirada el trajecte fins a la sortida 23 de la A-77, on repostem a la benzinera de l'Auchan, 12 cts/l més barato el gasoil que a la autovia! (ja la teníem fixada d'altres ocasions i en la anada ens vam fixar en la sortida que era).

Continuem baixant i ens parem a dinar a una àrea d'informació turística a l'entrada de Montmarault, just abans d'enllaçar amb la A-71.

Per la tarda fem el trajecte fins a l'àrea de l'Aveyron, a Severach-le-Chateau, on volem carregar de Roquefort i Laguiole a la botiga de productes regionals, però quan arribem ja han tancat. Teníem pensat fer uns quilòmetres més i dormir a La Couvertoirade, però al final ens quedem al poble de Severac, al pàrquing marcat per les autocaravanes, i demà farem les compres.

Dimecres, 11 de desembre: Severac-le-Chateau - Figueres (290 km)

8:00 h

Ens aixequem i endrecem la roba dels llits per portar cap a casa (tocarà bugada).
Tornem cap a l'àrea de l'Aveyron i esmorzem al bar esperant que obrin la botiga. Comprem lo nostre i l'encàrrec que ens havia fet la "tia Ana" (també són uns devoradors de Roquefort)

Truquem a la "yaya" que ja ens diu que ens espera amb el dinar a punt. Que bé!

Ara toca el pitjor, arribar a casa, descarregar el munt de bosses amb la roba i el menjar sobrant, i començar la tanda de rentadores...

Però val la pena, per sort acabem el viatge molt millor que el vam començar!

Fins la propera...DisneylandParis.




2 comentaris:

  1. Ostres... ho has penjat fa poc, això? Quan vaig copiar-me el viatge a Alsàcia no ho vaig veure!

    Déu n'hi dó quines incidències!
    Sort que són de les que, un cop passat l'ensurt, tot acaba rutllant! :-)

    Quin valor, sis persones i quatre gossos... nosaltres som cinc, a vegades, i ja déu n'hi dó...

    Veig que sóu més valents que jo... la Gemma i els nens pugen a quasi tot arreu, però jo passo de (en el vostre "idioma", tortugues, Vs, hotels, guitarres i cohets (i, darrerament, de mines i tot). Em fa molt molt mal rotllo tot el què sigui "caiguda" o foscor, la velocitat m'és igual.

    A mí també m'agradaria anar el 2014 per veure l'atracció de Ratatouille, però, apart que ara toca un parell d'anys de descans, no hi pujaré, ja he llegit de què va i s'afegirà a la de Crush Coaster en la llista de "llàstima però no".

    I també tinc pendent el Blue Lagoon... el darrer cop quasi cola però al final no vam poder. L'anterior ja ens havíem decidit, i no hi havia lloc :(

    En fi, bé està el què bé acaba! :)

    Fins d'aquí poc, crec que ens coneixerem en persona a Centelles ;)

    ResponElimina
  2. Incidències?? uff, sort que ara podem riure, però ens va anar d'un pel quedar-nos "a terra".

    Si, ja estem preparant els barrets de bruixots!! Llàstima que a Centelles no hi hagi paradeta de "vin chaud" :)

    ResponElimina