"" Escapades i més...: SANT JULIÀ DE VILATORTA "FIRA DEL TUPÍ"

Traductor

diumenge, 26 de maig del 2013

SANT JULIÀ DE VILATORTA "FIRA DEL TUPÍ"


Com fa dies que no hem sortit aprofitem la trobada d'ACpasion, organitzada per l' EvaV, per fer una micro-escapada a Sant Julià de Vilatorta.


Divendres, 24 de maig: FIGUERES – SANT JULIÀ DE VILATORTA ( 90 km)


Surto puntual de la feina i passo a recollir a la Núria a anglès extraescolar mentre en Manel treu les gosses. Agafo quatre coses de la nevera fent temps a esperar que la Sandra torni de la piscina.
Carreguem les bosses al cotxe i sortim a buscar LaCargoleta.

Aprofitant que parem a casa la "yaya" a dir adéu li estirem uns quants litres d'aigua per acabar d'omplir el dipòsit.
Poso al GPS les coordenades que ens ha facilitat l'Eva al foro, tenim una previsió de 1h 20' fins a destí.

Quan passem Olot és posa negre i comença a ploure! Com tinguem un cap de setmana passat per aigua...
Entrem als Túnels de Bracons i per sort quan sortim el cel està més clar i l'horitzó es veu serè. Estem ja a Osona.

A la sortida nord de Vic enllacem amb l'eix C-25 direcció Girona, i en pocs quilòmetres trobem el trencant de Sant Julià/Folgueroles.

La carretera d'accés al poble, amb plataners a banda i banda, ens sorprèn per les impressionants "casones", però hem d'estar atents als GPS que intenta ficar-nos per un carreró a contra direcció.

De seguida veiem uns rètols amb indicacions al pàrquing d'autocaravanes i els anem seguint.

Quan arribem a la zona prevista per les AC ja hi han unes quantes (els millors llocs agafats) i ens posem al lateral que de moment està lliure. Fa pendent i tot i els calços el morro queda molt més baix.

Truquen a la porta i la Xènia i l'Aina, les nenes de l'Eva, ens porten una bossa amb informació de la zona i un "tupí" de record. La Sandra i la Núria marxen amb elles, no es fan esperar.

Abans de res sortim amb les gosses per que corrin una estona, i fan els primers "driblings" a en Biot. Saludem a la Pepi i l'Albert i estem una estona mirant com juguen els "peluts".

Al tornar ens fixem que queda una plaça entre les autos de la Pepi i la de l'Eva i vaig a preguntar, prèvies presentacions, si la tenen guardada per algú. No. Doncs ens traslladem.  Ara estem ben anivellats i en bona companyia !

Tornen les nenes, sopem, i marxen un altre cop, ara també acompanyades de les dues nenes d'en Carlos. Quin perill 6 donetes d'entre 10 i 13 anys...

Nosaltres fem sobretaula mirant una peli d'en John Wayne a 8tv, de les de "vaqueros" !!

A les 00:15 quan ja em decideixo a sortir a buscar a les perdudes me les trobo que ja tornaven. Venen molt contentes, han estat jugant a una tirolina. El parc al cantó del pàrquing és molt gran, amb zona de jocs, fonts i un "merendero".


Dissabte, 25 de maig: SANT JULIÀ DE VILATORTA


En Manel s'aixeca aviat i nosaltres fem les dormilegues una estona més.
La Núria de tota manera es vesteix ràpid per sortir a jugar, però les altres nenes encara no surten.

Passades les 10:00 h. anem cap el centre i passegem pels carrerons del poble.

Som dels més matiners en arribar a las parades de la fira, i podem mirar tranquil·lament. Veiem un tomba-truites que ens fa patxoca, desprès el comprarem.

Un rètol anuncia la possible visita a un antic forn, però quan anem encara té la porta tancada, això que ja passen de les 11:30 h.

Fem una parada per un cafè al bar de la plaça i mirem els menús que ofereixen els diferents restaurants del poble en un tríptic que ens van donar a la bossa d'informació. Estem entre dos, aquest vespre soparem fora.

Fent temps per que inaugurin la "mostra gastronòmica del tupí" passem a comprar el tomba-truites i una cassola de fang, amb la casualitat que la parada és d'un company d'ACpasion, en Joseph. Estem una estona fent-la petar.

Comprem secallona i xoriços a una altra parada, demanant els tiquets de tot per posar-los a la caixa que té l'Eva al pàrquing.

I ara si, a tastar les especialitats del "tupí"

Dos vals a 4 euros cada un ens donen dret a dues "tapes" (ens regalen la cassoleta de fang) i dues cerveses. Triem una d'arròs amb calamarsets i una de mandonguilles.


Hi ha gana i en un moment està tot menjat. Repetim de mandonguilles.


Tornem a dinar i ens apuntem al punt de informació per fer la Ruta de les cases modernistes, a la tarda.
Al pàrquing veiem que han arribat més autos durant el matí. Totes les places previstes estan ocupades.


Ens acabem les botifarres rostides que va preparar en Manel, amb la intenció d'acompanyar-les amb puré de patates, però s'ha acabat i improviso una crema d'espàrrecs.

A mig dinar truquen a la porta, l'Eva ens ve a convidar a treure la taula i dinar amb ells que han fet parada darrera l'auto, però ja estem entaulats i optem per sortir desprès a fer el cafè.

Les nenes acaben de menjar i tornen a desaparèixer, quina tranquil·litat...

Preparo una cafetera i sortim a conèixer els veïns. Són l'EvaV i en David, en Carlos i l'Ester (CarlosK75) i l'Amador i la Montse. Al cap d'una estona s'afegeixen la Pepi i l'Albert. En Biot fa companyia a en Mateo i en Nut, que estan dormitant tranquil·lament. La Beti i la Nana es queden al seu "cau" si no perilla la taula, amb les galetes i els bombons.

Cauen els cafès i els bombons, i el cava.

Quan arriben les 17:00 h. ens fa mandra cridar a les nenes per anar a fer la ruta modernista i ens quedem fent la xerrada una estona més. Fins que comença a refrescar i decidim baixar tots al centre a fer un volt (10 adults + 6 nenes + 5 peluts !!).

Les nenes ens expliquen, emocionades, que han ajudat a la policia fent de testimonis d'un cotxe que s'ha emportat unes pilones per davant i desprès d'encastar-se contra un muret ha fugit.

Tornem cap a la auto i les nenes diuen que no volen anar a sopar de restaurant, la Sandra no es troba gaire bé, té mal d'orella, i la Núria només està pendent de sortir a jugar desprès de sopar. Així doncs improvisem una sopeta (sempre va bé portar un parell de tetrabrics de caldo a l'armari) i uns frankfurts.

La Sandra es posa a dormir aviat i la Núria marxa de "juerga". Avui surto a buscar-la una mica abans, que no s'acostumi...


Diumenge, 26 de maig: SANT JULIÀ DE VILATORTA - FIGUERES ( 90 km)


Com ahir, la Núria es vesteix aviat. Marxarem cap a Figueres desprès d'esmorzar i vol aprofitar fins el darrer moment al parc.

En Manel porta esmorzar de la fleca, els croissants estan boníssims.

Recollim i fem la darrera xerrada amb l'Eva i l'Amador mentre tornen les nenes, són quasi les 11:00 h. Ens acomiadem també d'en David i de la Pepi i l'Albert que marxen a fer la Ruta del Camp d'Aviació.


Enfilem cap a casa, que dinem amb la "yaya".





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada